Brainobrain tekmovanje (januar 2021)

Z veseljem objavljamo spodnjo novico.
———————————————————————

Vaši učenci so sodelovali na največjem online Brainobrain tekmovanju:

  • NEJC MEDVED je osvojil najvišje odličje, CHAMPION POKAL,
  • MARK POČKAJ MAJNINGER je osvojil najvišje odličje, CHAMPION POKAL,
  • ANIKA POLAJNAR LENARČIČ je osvojila ZLATO odličje,
  • ZALA ZABAVNIK je osvojila SREBRNO odličje,
  • ARTAS ŠVAJGER je osvojil SREBRNO odličje,
  • LORENZO LORENCIN je osvojil SREBRNO odličje,
  • MAJ PRISTOVNIK je osvojil SREBRNO odličje,
  • MIHAEL ROBAR je osvojil SREBRNO odličje,
  • MAJA ROBAR je osvojila SREBRNO odličje in
  • ANA PETROVIĆ je osvojila SREBRNO odličje.

Čeprav nas je lansko leto 2020 presenetilo na sto in en način ter nam načrte obrnilo popolnoma na glavo, je novo leto 2021 prineslo nove začetke, priložnosti in izzive! Glave naših mladih genijev in vedoželjnežev ostajajo polne domišljije, kreativnosti in znanja. Slednjega so preiskusili na 6. Mednarodnem tekmovanju Brainobrainfest, ki je potekalo v soboto 9.1.2021.

Izredne razmere za izredne mislece

Tekmovanje je v prejšnjih letih potekalo v Dubaju, letos pa se je zaradi izrednih razmer prvič premaknilo na splet. Spremenjene okoliščine tekmovanja naših mladih bobkov nikakor niso odvrnile od udeležbe – med seboj se jih je pomerilo kar 25.000 iz 45 različnih držav. Šlo je za največje tekmovanje v zgodovini Brainobraina. Kljub nenavadnim in napornim okoliščinam šolanja na daljavo, se je iz mariborskega Brainobrain centra udeležlilo največ otrok, kar 78. Pokazali so ogromno poguma in motivacije ter vrhunske rezultate.

Ena izmed letošnjih novosti pa je bila tudi to, da je bil čas trajanja letošnjega tekmovanja, zaradi nove in drugačne tehnične izvedbe podaljšan na 4 minute, medtem ko so bila prejšnja tekmovanja dolga 3 minute. Sodelujoči so se tako lahko udobno namestili za svoje računalniške ekrane in pričeli z reševanjem nalog hitrostnega računanja ter pred izziv postavili tako svoje možganske celice, kot tudi hitrost prstkov.

Mariborski brainobrainovci, so se tako kot že prejšnja leta znašli v samem vrhu tekmovanja. Dosegli so izjemne rezultate, saj so si priborili kar 3 champion pokale, gre za najvišjo nagrado, 14 zlatih medalj in 57 srebrnih odličij.

Genialnost je v tebi, prebudi jo z Brainobrain

Vse osupljive spretnosti, kot so hitro računanje v mislih, so s pomočjo abakus mentalne aritmetike, miselnih iger, ter razvijanja domišljije spoznali in izurili v obšolskem programu Brainobrain, ki ga je leta 2003 skupaj s svojima bratoma razvil g. Anand Subramaniam in je med drugim namenjen spodbujanju enakomernega razvoja leve in desne polovice možganov. Obiskujejo ga otroci od 4. do 14. leta starosti, že najmlajši pa se tam naučijo izjemnih sposobnosti hitrega seštevanja, odštevanja, množenja in deljenja večmestnih števil brez kakršnihkoli pripomočkov, poleg tega pa usvojijo tudi zelo pomembne veščine, kot so urjenje spomina, osredotočenost, kreativnost, vizualizacija, samozavest, vodstvene sposobnosti in razmišljanje izven okvirja.

Zabava, druženje in možganski trening

Otroci v dvournem tedenskem programu med drugim spoznajo učenje z zanimivim starodavnim lesenim orodjem abakom, ki še danes navdušuje po vsem svetu ter v okviru programa Brainobrain izobražuje več kot 400.000 otrok. V samem programu, kot tudi v okviru mednarodnega tekmovanja Brainobrainfest, pa otroci ne razvijajo in preizkušajo le izjemnih mentalnih sposobnosti, ampak se naučijo tudi izredno pomembnega medsebojnega sodelovanja, tekmujejo sami s seboj, se družijo, spoznavajo nove prijatelje ter pridobivajo zabavne in dragocene življenjske izkušnje.

Metoda Brainobrain je prejela prestižno nagrado “Best Kids Education Brand Award” za leto 2017.

Mateja Car, vodja in trenerka Brainobrain centra Maribor