»Mladi za napredek Maribora 2022« – zaključek projekta

ZLATE RAZISKOVALKE – JULIJA, AJDA in TINA tudi letos osvojile zlato priznanje na državnem srečanju mladih raziskovalcev

V okviru natečaja »Mladi za napredek Maribora«, ki ga organizira ZPM Maribor, so učenci naše šole (od 7. do 9. razreda) v letošnjem šolskem letu pripravili 3 raziskovalne naloge.  Naši učenci so dosegli naslednje uvrstitve:

št. naslov naloge avtorji mentor-ica področje doseženo mesto
1. Rezbarstvo in pozlatarstvo – od poklica do ljubiteljstva Julija Bevc, Ajda Cizl, Tina Zavec Stojanović, 8. a Mirjana Colnarič, prof. Naravna in kulturna dediščina

1. mesto

166 točk, zlato priznanje

2. Pomen in vrednotenje urbanih dreves v  Mariboru in njegovi okolici

Inja Ferk,

9. c

Milan Jalen Varstvo okolja

3. mesto

150 točk, srebrno priznanje

3. Vpliv naziva Evropske prestolnice kulture na razvoj turizma na območju Mestne občine Maribor

Bor Hajdinjak,

9. c

Urban Nedeljko, prof. Geografija, geologija

3. mesto

98 točk, bronasto

priznanje

 

Čeprav smo se tudi v letošnjem šolskem letu pri raziskovalnem delu srečevali s številnimi izzivi in težavami, nam je uspelo. Zlato, srebrno in bronasto priznanje dokazujejo, da nadaljujemo z našim delom in smo nanj lahko ponosni. Na državno srečanje sta se uvrstili prvi dve nalogi. Raziskovalke Julija, Ajda in Tina so ponovile lanski uspeh in tudi letos osvojile zlato priznanje na državnem srečanju, kar je imeniten dosežek. Bravo, punce! Uspeh je dopolnila Inja, ki je na državnem srečanju osvojila bronasto priznanje.

Poleg imenitne uvrstitve so Julija, Ajda in Tina osvojile tudi nagradni izlet, na katerem so skupaj z mentorico zasluženo uživale pred začetkom majskih počitnic. Ponosni smo, da sta tudi letošnjo zaključno prireditev projekta Mladi za napredek Maribora obogatila naša nekdanja učenca Klara in Vito Beton, ki sta s svojim glasbenim nastopom očarala vse gledalce zaključne prireditve tudi na daljavo.

Vsem raziskovalcem in njihovim mentorjem naše iskrene čestitke!

Pripravila: mag. Damijana Počkaj Horvat, koordinatorica raziskovalne dejavnosti na šoli

Dostopnost