»Mladi za napredek Maribora« – zaključek projekta (14. 5. 2019)

V okviru natečaja »Mladi za napredek Maribora«, ki ga organizira ZPM Maribor, so učenci naše šole (od 7. do 9. razreda) v letošnjem šolskem letu pripravili 5 raziskovalnih nalog. V sredo, 3. aprila 2019 so bili na svečani prireditvi v Narodnem domu Maribor razglašeni rezultati. Naši učenci so dosegli naslednje uvrstitve:

št.naslov nalogeavtorjimentor-icapodročjedoseženo mesto
1.Onesnaženost zraka s prašnimi delci v bivalnem okoljuTimotej Maučec, Adam Janko Koležnik, 9. bAndrej JuderVarstvo okolja1. mesto
160 točk, zlato priznanje
2.Soška fronta – krvava BatognicaMitja Korošec, 7. aMirjana ColnaričZgodovina1. mesto
169 točk, zlato priznanje
3.Kdor zlate strune brati znaVito Beton,
7. c
Mojca HollerUmetnost2. mesto
161 točk, zlato priznanje
4.Pomen eksperimenta pri poukuAdeja Shala, Veronika Lebar Lasbaher,
7. c
Milan JalenPsihologija in pedagogika5. mesto
129 točk, bronasto priznanje
5.»Lajf« v šoliLea Dermota,
8. a
Marjetka Bunford SelinšekSociologija5. mesto
134 točk, bronasto priznanje

Na državno srečanje, ki je potekalo v torek, 14. maja 2019 v Murski Soboti, sta se uvrstili  raziskovalni nalogi na področju varstva okolja in umetnosti. Učenca Timotej Maučec in Adam Janko Koležnik sta prejela zlato priznanje na državnem srečanju, na regijskem srečanju pa sta prejela nagrado »prosta vstopnica« za ogled poljubno izbrane predstave. Njuna naloga je bila predlagana tudi za izbor posebne nagrade ZPM v letu 2019, nalogo pa sta širšemu občinstvu predstavila tudi v Centru eksperimentov v Mariboru.

Učenec Vito Beton je na državnem srečanju prejel srebrno priznanje, kar je za sedmošolca, ki je v projektu sodeloval prvo leto, zelo velik uspeh. Vito je bil povabljen tudi na nagradni izlet, s svojim nastopom pa je obogatil tudi zaključno prireditev regijskega srečanja v Mariboru. Sedmošolec Mitja Korošec, prav tako prejemnik zlatega priznanja, se je uvrstil na državno srečanje, njegova naloga je bila predlagana za izbor posebne nagrade ZPM Maribor, nagrajen je bil z nagradnim izletom, na državnem srečanju pa je prejel bronasto priznanje, kar je prav tako velik uspeh.

Vsem raziskovalcem in njihovim mentorjem iskrene čestitke. Osvojitev treh zlatih priznanj na regijskem srečanju je velik uspeh za raziskovalno dejavnost na naši šoli. Uspehi na državnem srečanju z zlatim, srebrnim in bronastim priznanjem pa so samo še okronali dosežke naših raziskovalcev, na katere smo zelo ponosni.

[Not a valid template]

Pripravila: mag. Damijana Počkaj Horvat, koordinatorica raziskovalne dejavnosti na šoli