Nagovor ge. ravnateljice pred pričetkom šolskega leta 2020/2021

Spoštovani učenci, sodelavci, starši!

Drage učenke in učenci, prisrčno pozdravljeni in dobrodošli nazaj v šolskih prostorih.

Pred nami je mesec september in ponovno se bomo srečevali v novem šolskem letu 2020/21.

Zame je prvi september poseben dan. Je začetek vsega novega in za vse nas ter starše prinaša nov način življenja. Naša življenja se bodo spet prepletla in pustila v nas sledi, ki jih bomo nosili s seboj vse življenje.

Najbolj svetleče bodo zagotovo oči prvošolcev. Prav tako bo leto vznemirljivo za devetošolce, ki zaključujejo šolanje in počasi prestopajo prag odraslosti. Vsi pa pričenjamo novo šolsko leto z željami in upi, da se ne ponovi lanski način šolanja.

Zase in drug za drugega si želimo, da bi bili uspešni, zadovoljni in da bi se dobro počutili. Vse to ne pride samo od sebe, ampak le s sodelovanjem, medsebojnim razumevanjem in strpnostjo.

Želim si, da bi se vsak med vami v šoli počutil varno in sprejeto ter gradil srečne in varne odnose z vsemi. Tu se postavljajo temelji za nadaljnje življenje.

Novo šolsko leto je nadaljevanje tistega, kar smo gradili v preteklosti in kar si želimo za prihodnost. Zato, dragi starši, spodbujajte svoje otroke, predvsem pa jim bodite vzor. Ne počnite stvari namesto njih, saj jih s tem prikrajšate za možnost učenja iz lastnih izkušenj. Stojte nekje ob strani, če vas bodo potrebovali. Pustite jim, da so radovedni, predvsem pa jim dovolite, da so otroci. Ste izjemno pomembni in hkrati podporni člen v verigi vseh nas. Samo skupaj z vami nam lahko uspe pri otrocih zgraditi tisto najboljše, kar vsak otrok nosi v sebi – svoje talente in potenciale. Tako vas vabim na našo skupno pot sodelovanja in podpore.

Spoštovane sodelavke in sodelavci, verjamem, da boste s strokovnostjo in človeško toplino uspešno vodili pedagoški proces. Delajte še naprej s srcem, spodbujajte učence in poiščite v njih tisto najboljše in najlepše. Novo šolsko leto nam prinaša svežino in premnoge zastavljene cilje. S skupnimi močmi in zaupanjem jih bomo tudi uresničili.

Potrudili smo se, da čakajo učenke in učence dobri pogoji za pouk in življenje v šoli. Med počitnicami so potekala tekoča vzdrževalna in obnovitvena dela. Šola je na novo opremljena s širokopasovno internetno povezavo, začela so se obnovitvena dela v telovadnici 2 in 3, renovirali smo okna in ograjo na podružnični šoli v Razvanju.

V letošnjem šolskem letu bomo posebno pozornost namenjali odnosom med učenci in med učenci ter odraslimi. Izpeljane bodo različne aktivnosti. Učimo se strpnosti, sprejemanja različnosti, socialnih kompetenc.

Drage učenke in učenci, vsem vam želim uspešno šolsko leto, ki bo prineslo veliko novega znanja in napredovanja v skladu z vašimi zmožnostmi, želim vam veliko ustvarjalnosti, uspehov in lepih trenutkov.

Staršem želim, da bi sodelovanje s šolo temeljilo na medsebojnem zaupanju, učencem pa, da bi prijetno in uspešno preživeli šolsko leto.

Zaposlenim želim mirno šolsko leto in da bi lahko večino svojega delovnega časa namenili našemu poslanstvu. Naša naloga je, da s svojim zgledom učencem pokažemo, da je znanje vrednota, ki nam je nihče ne more vzeti. Prav tako jih moramo z zgledom spodbujati pri krepitvi vrednot, kot so spoštovanje, delavnost, strpnost in empatija.

Delavno, prijazno, prijetno in uspešno šolsko leto 2020/21 želim vsem.

Ravnateljica: Marta Otič

Dostopnost