Okrogla miza (14. 11. 2019) in svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč (17. 11. 2019)

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč je dan, ob katerem se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. V Sloveniji je tradicionalno že enajstič zapored aktivnosti organizirala Zavod Varna pot.

Letošnje aktivnosti so potekale pod sloganom ”ŽIVLJENJE NI REZERVNI DEL”. Slogan izpostavlja vlogo in pomen človeka, naših medsebojnih razmerij, življenjskih vrednot, za katere se moramo dnevno truditi.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Maribor je ob letošnjem Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, v sodelovanju s Srednjo prometno šolo Maribor, Zvezo prijateljev mladine Maribor, AVP in Zavodom VOZIM,  organiziral okroglo mizo, ki je potekala v četrtek, 14. novembra 2019, v prostorih Srednje prometne šole Maribor.

Na okrogli mizi so sodelovali učenci tretjega izobraževalnega obdobja. V pogovoru z žrtvijo prometne nesreče smo želeli spodbuditi mlade k razmisleku in razumevanju pomena prometne varnosti, k izmenjavi mnenj in stališč ter k oblikovanju ugodnega odnosa do prometne varnosti (razvijanje strpnosti, skrb za druge udeležence, pozitivna stališča do primerne hitrosti, uporabe čelade, uporaba varnostnega pasu, alkoholiziranost,…)

Ob zaključku delavnice je sledila še predstavitev in preizkus demonstracijskih naprav AVP SPV.

 [Not a valid template]

Mentorica prometne vzgoje: Dijana Gradišnik