Okrogla miza “Varno na poti v šolo” (6. 10. 2017)

Ob tednu prometne varnosti je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, 6. oktobra 2017, na mariborski občini v Dvorani generala Rudolfa Maistra organiziral okroglo mizo z naslovom ”Varno na poti v šolo” na kateri so osnovnošolci podali svoja razmišljanja in razmišljanja svojih vrstnikov o vsakodnevni poti v šolo in domov.

Sprejel nas je župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec, člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Maribor in predstavniki mariborske policije.

Predstavnici naše šole sta bili Eva Ribič in Sara Žmavc, iz 9. b razreda.

Otroci se dnevno vključujejo v promet. V prometu sodelujejo kot pešci, kolesarji ali potniki v vozilu.  Med tednom je večina otrok na vsakodnevni poti v šolo in na poteh, ki niso neposredno povezane s šolo. Še vedno skoraj polovica otrok v šolo najpogosteje potuje z avtomobilom in tako so prikrajšani za številne možnosti druženja s svojimi vrstniki. Manj kot polovica otrok hodi v šolo peš, zelo majhen je delež tistih, ki v šolo potujejo z javnim prevozom. Zanemarljiv pa je delež tistih, ki v šolo kolesarijo. Naši predstavnici sta opozoril na pomanjkljivosti prometne ureditve v okolici šole ter podali zahteve za njihovo odpravo. Otroci naj bi v šolo prihajali po urejenih prometnih poteh.

[Not a valid template]

Mentorica prometnega krožka:
Dijana Gradišnik