Prihod slovenske bakle v Maribor in otvoritev projekta Maribor, evropsko mesto športa (24. 1. 2018)

Z učenci smo se,  24. 1. 2018, na trgu Leona Štuklja udeležili posebnega dogodka za Maribor, saj ga je zaznamovala uradna otvoritev projekta Maribor – Evropsko mesto športa 2018 in prihod slovenske bakle v Maribor. Skoraj 4.000 nas je v športnem duhu napolnilo Trg Leona Štuklja in dokazali smo, da Maribor upravičeno nosi naziv Evropsko mesto športa 2018.

Dogodek je pospremilo tudi razgibano športno dogajanje.

Slavnostni prihod so pospremili nekateri mariborski olimpijci ter dobitniki olimpijskih odličij, župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec ter častni gost, predsednik Evropskih olimpijskih komitejev Janez Kocijančič. Slovensko baklo je vseskozi spremljal Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijskih igrah v korejski Pjongčang peljal slovenske navijače.

Za prisotnost na dogodku so nagradili tri šole, ki so se dogodka udeležile v največjem številu. Naša šola je prejela  2. nagrado: 30 otroških smučarskih vozovnic za Mariborsko Pohorje.

[Not a valid template]

Zapisala Dijana Gradišnik

Dostopnost