Projekt NA-MA POTI: Spremljava pouka pri TIT v 6. razredu (26. 4. 2019)

Učitelj: URBAN NEDELJKO
Razred: 6.A
Predmet: Tehnika in tehnologija
Tematski sklop: LES
Ime dejavnosti: NAČRTOVANJE IZDELKA

Učenci so na začetku ure z različnimi pripomočki prikazali kaj je vzvod in katere vzvode poznajo, s pomočjo lastne iznajdljivosti in domišljije so prikazali enakokraki in raznokraki vzvod. Pripomočke jim je učitelj vnaprej pripravil.
Ponovitvi je sledil ogled majhne lesene samokolnice, kjer je človek v preteklosti združil vzvod in kolo. Učenci so jo najprej skicirali, nato so dopolnili delavniško risbo ter pri tem upoštevali pravila kotiranja. Učitelj je preko kamere na telefonu projiciral na platno dopolnjevanje delavniške risbe. Sledilo je vodeno dopolnjevanje tehnološkega lista, spet ob spremljanju učiteljevega dela preko kamere in projektorja na velikem platnu. Nato so učenci prenašali mere na vezane plošče, s tem da so upoštevali racionalno izrabo prostora na vezani plošči. V naslednji uri so učenci izdelek dokončali.
Prisotni učitelji smo spremljali zanimivo uro tehnike z uporabo kamere na mobilnem telefonu, programa Windows 10 na računalniku in na telefonu Android 8.1.0.

Učitelj Urban je s svojim širokim znanjem in spretnostjo popestril pouk, vključil je cilje naravoslovne pismenosti iz 1. gradnika (podgradnik 1.1.a,c,d; 1.2.c in 1.3.a), nam pa pokazal, kako nam lahko moderna tehnologija izboljša kvaliteto pouka.

Kolegu Urbanu Nedeljku čestitamo za enkratno izvedbo!

[Not a valid template]

Zapisala: Simona HARTMAN
Vodja PT NA-MA POTI

Dostopnost