Pustovanje v Razvanju (28. 2. 2017)

PUSTOVANJE V RAZVANJU

Končno je nastopil dan v letu, ki smo ga vsi otroci čakali, dan, ko si lahko karkoli želiš.
Zjutraj, 28.02.2017  ob 8.20 smo se z avtobusom odpravili do PGD Razvanje.
Na avtobusu ni bilo otrok, bili so: klovni, drakule, mumije, čarovnice in ostale pustne maske.  

V dvorani se je začelo pustovanje!

Plesali smo, se igrali, se poskušali prepoznati, torej se zabavali.
Nato so sledili programi udeleženih razredov.
Vsi nastopi razredov so mi bili všeč. Na primer: nastop malega čarovnika, šale iz 5. c razreda in moje šale, plesi naših punc in pesmi vseh razredov.

Potem je sledil izbor najboljših mask.
Bile so štiri nagrajene skupine: Pop corn in Julij Cezar, mi 5.a in vse čarovnice ter drakule, našla pa se je še skupina vseh našemljenih učiteljic.
Vsi smo za nagrado dobili eno veliko čokolado Milka.

Čokolada je posebej teknila, vsaj mi smo si jo razdelili med vse v razredu!

Tako “sladko” se je končal športni- pustni dan za vse učence Razvanjske podružnice in za nas učence petih razredov.

Zapisal: Mitja Korošec, 5.a

 

PUSTOVANJE V RAZVANJU

Danes, 28. 2. 2017 smo imeli na osnovni šoli Franceta Prešerna športni dan. Bil je pustni torek, zato smo na športni dan prišli maskirani. Odpravili smo se v Razvanje na pustovanje.

V šolo smo prišli od 8.20. Ko smo se zbrali, smo šli na avtobusno postajo čakat avtobus. Odpeljali smo se v Razvanje. Tam smo izstopili in šli v gasilski dom, kjer se je pustovanje dogajalo. Slekli smo si jakne ter odšli v dvorano. Tam smo bili vsi petošolci naše šole, tudi iz Razvanja. Ker je bila glasba, smo plesali in se zabavali.

Potem je bila malica: krof z marelično marmelado in mleko. Po malici smo šli nazaj v dvorano, kjer se je kmalu začel nastop. Vsak razred se je predstavil z nekaj točkami.

Iz našega razreda smo dekleta plesala, fantje so govorili šale, nekateri so plesali in tudi peli. Potem je bil na vrsti 5.b, za njim 5.c, 5.d in tako naprej. Ko so se nastopi končali, smo še malo plesali, nato je bilo na vrsti izbiranje najboljših kostumov in mask. Na prvem mestu sta bila škatla kokic (popcorn) in Cezar, na drugem mestu smo bili 5.a, na tretjem mestu pa so bile vse čarovnice in vampirji. Za nagrado je vsaka skupina dobila Milka čokolado, tudi skupina učiteljic.

Pustovanje mi je bilo zelo všeč, posebej pa zato, ker smo lahko nastopali in ker smo bili 5.a izbrani za drugo nagrado skupinskih mask.

Zapisala: Zala Salaj, 5.a

[Not a valid template]