Rubikova kocka se je vrtela tudi na OŠ Franceta Prešerna (16. 06. 2022)

V četrtek, 16. 06. 2022, smo na OŠ Franceta Prešerna skupaj z člani Rubik Klub Slovenija, organizirali srečanje z delavnico za tiste, ki radi sestavljajo veliko število različic te posebne kocke. Zelo smo ponosni, da nam je na srečanje uspelo privabiti več kot 25 učencev naše šole, nekaj njihovih staršev in zunanjih obiskovalcev ter tri člane Rubik Kluba Slovenije.

Naš namen je bil predvsem povezati učence, ki se ukvarjajo s sestavljanjem Rubikovih kock, med seboj in tudi s člani Rubik klub Slovenija. Stiki, ki so jih udeleženci delavnice navezali, bodo vsem udeležencem v pomoč pri deljenju znanj, sodelovanju in velika dodatna vzpodbuda, da se še v bodoče aktivno ukvarjajo s sestavljanjem Rubikovih kock.

V prihodnjem šolskem letu bomo na šoli s pomočjo Rubik klub Slovenija aktivno iskali načine, kako se redno srečevati in morda organizirati čisto pravo šolsko tekmovanje. Morda pa pripeljemo na našo šolo tudi tekmovalce iz več držav: z organizacijo mednarodna tekmovanja v okviru WCA.

Tudi, če bralci tega prispevka ne znate sestaviti Rubikove kocke, lahko to poskusite s pomočjo brošure »Kako sestaviti Rubikovo kocko?« na najbolj priljubljeni različici kocke 3×3. Da vam bo lažje brati brošuro, pa si oglejte tudi spletno stran o notacijah za Rubikovo kocko 3×3 (le v angleščini).

Dostopnost