Šola v naravi (7. c in 7. d, 21. 5. – 25. 5. 2018)

5. dan

Zadnji dan šole v naravi smo se učenci 7. c in 7. d razreda odpravili na piknik ob reki Dravi. Medtem, ko smo nekateri učenci s kanuji veslali, smo si drugi krajšali čas s peko hrenovk in jabolk na odprtem tabornem ognju in igrami disk golfa, nogometa ter odbojke. Za kosilo nam je kuhar pripravil izvrstne hamburgerje s svežo zelenjavo. Nato smo se pridružili učencem 7. a in 7. b razreda in si skupaj ogledali domačijo Prežihovega Voranca. Domov smo se vrnili prijetno utrujeni ter polni lepih spominov!

 [Not a valid template]

4. dan

4. dan šole v naravi smo učenci 7. c in 7. d razreda zamenjali aktivnosti torkovega dne. Učenci 7. c razreda smo se odpravili na nordijsko hojo in si ogledali zaprte in zapuščene rudniške rove v bližini doma. V tem času smo se učenci 7. d razreda seznanili z disk golfom in tekmovali v zadevanju košev v bližnjem gozdu. Učenci 7. c razreda smo se nato pomerili v natančnosti streljanja z lokom in iskali skriti zaklad s pomočjo GPS navigacije. Učenci 7. d razreda pa smo si nadeli predpasnike in sošolcem in sosošolcem pripravili tradicionalno koroško večerjo – golaž s kruhovo rulado in repinčeve nudlne, za posladek pa sveže jagode s sladoledom in smetano. Bilo je zelo dobro! Dan smo zaključili s koroško gaudo, kjer smo s plesom odganjali dež in se zelo zabavali!

 [Not a valid template]

3. dan

3. dan šole v naravi smo učenci 7. c in 7. d razreda preživeli v adrenalinskem in pohodniškem vzdušju. Obiskali smo pustolovski park Kralja Matjaža in uživali v premagovanju višinskih ovir. Vsi smo bili zelo pogumni! Nato smo se kot gozdna druščina odpravili v bližnji gozd, kjer smo preko vseh čutil spoznavali gozdna drevesa. Po kosilu smo se odpravili na daljši pohod na bližnji gorski travnik, kjer so nam člani gorske reševalne službe pokazali različne načine nudenja prve pomoči. Prvo pomoč smo svojim sošolcem in sosošolcem potem nudili tudi sami. Bilo je zelo zanimivo in poučno!

 [Not a valid template]

2. dan

Drugi dan šole v naravi smo učenci 7. c in 7. d razreda preživeli v športno-tekmovalnem in kulinarično-raziskovalnem vzdušju. Učenci 7. c razreda so svoje spretnosti preizkusili v igri disk golfa in pri pripravi tradicionalne koroške večerje – knapovskega piskra in kvočevoh nudlnov. Bili so odlični! Učenci 7. d razreda pa so se podali na nordijsko hojo in svojo vzdržljivost preizkusili na bližnjem bregu, ter se nato pomerili še v natančnosti streljanja z lokom. Zatem so nadgradili svoje znanje orientacije v naravi in v bližnji okolici doma s pomočjo GPS navigacije iskali skrite zaklade. Šlo jim je zelo dobro. Na koncu dneva smo dež pregnali še z izborom najbolj “odštekane” frizure. Vsem pošiljamo lepe pozdrave in se veselimo naslednjega dne!

 [Not a valid template]

1. dan

Prvi dan šole v naravi smo učenci 7. c in 7. d razreda preživeli zelo aktivno in sproščeno. Ponovili smo osnove orinetacije v naravi in s pomočjo kompasa in topografske karte spoznavali okolico našega doma. Nato smo svoje sošolce in sosošolce pobliže spoznali preko različnih socialnih in družabnih iger. Bilo je zelo zabavno! Dan smo zaključili s športnimi igrami, kjer smo se preizkusili v igranju nogometa, odbojke, košarke, badmintona in namiznega tenisa. Zvečer smo dobre volje in utrujeni kar popadali v postelje.

 [Not a valid template]