Šola v naravi za 4. razrede (8. do 10. junij 2022)

Končno smo dočakali. Šolo v naravi, ki bi jo morali doživeti že v tretjem razredu, pa nam je korona pošteno posegla v naš vsakdan.

Zjutraj smo se zbrali pred Ledno dvorano, še zadnjič pomahali staršem in se odpeljali dogodivščinam naproti. V Razvanju se je vkrcal še 4. d, pri Slovenski Bistrici smo zapustili avtocesto ter se vzpenjali čez Tinje in naprej na Tri kralje.

Vsi smo se zbrali v veliki hotelski jedilnici, pomalicali, prisluhnili dobrodošlici gospe Barbare in nekaj navodilom in pravilom, ki veljajo v hotelu, ter se namestili v sobe.

Po kosilu smo imeli pohod na Črno jezero. Vzpeli smo se čez smučišče in čez gozd, po Urškini gozdni poti do Črnega jezera in čez Tiho učno pot naprej do Osankarice. Vračali smo se po cesti. Po 16 km dolgem pohodu se je prilegla večerja. Sledilo je še zanimivo predavanje iz astronomije, nato smo se odpravili v sobe. Stuširat in spat, je bilo navodilo. Pa ni šlo. Kako pa bi, če imaš poleg sebe najboljšega prijatelja, na steni pa TV z risankami. Nazadnje smo vendarle omagali…

Novo jutro. Dež in mraz, veter in 10 stopinj. Še dobro, da smo imeli aktivnosti v hiši. Razdelili smo se v skupine in imeli predavanje čebelarke, likovno delavnico z izdelavo razglednice ter bowling. Po kosilu pa smo imeli še nadvse zanimivo predavanje lovca in predstavitev gorskega reševalca in turnega vodnika, kar vse je gospod Aleš, ki je tudi lastnik hotela Jakec. Nato je posijalo sonce in odločili smo se za krajši sprehod, da se prezračimo. Po večerji smo imeli disko večer, glasbo so vrteli po naših željah. Po uri plesa, petja in veselja smo utrujeni popadali v postelje in spali do jutra.

Petek, zadnji dan. Po zajtrku čas za pospravljanje in pakiranje. Vreme po deževni noči precej hladno in vetrovno. Spet smo se razdelili v skupine. Na zavetrni strani cerkve nas je čakalo lokostrelstvo, poleg pa smučanje na travi. Slednje je od nas zahtevalo veliko sodelovanja in spretnosti, nudilo pa obilo smeha in zabave. Druga skupina je bovlala, nato je sledila menjava. Po kosilu smo si ob sladoledu pogledali film Gremo mi po svoje in dočakali avtobus. Nadstropni avtobus, v katerem je bilo prostora za vse nas. Sedeti nad šoferjem je posebno doživetje. Prijazni šofer je skozi ovinke vozil zelo počasi, da nam ne bi bilo preveč slabo…

V Razvanju in Mariboru so nas seveda že čakali starši in polni dogodivščin, lepih vtisov in nepozabnih spominov smo objeli učiteljico ter hiteli domov, da bi jim čim prej povedali, kaj vse smo doživeli.

Vesna Trampuš, učiteljica 4. d

Dostopnost