Šola v naravi za učence 3. razredov v šolskem letu 2017/2018 (3. a in 3. b, 29. 11. – 1. 12. 2017)

Učenci 3. A in 3. B smo srečno prispeli na dom Škorpijon. V avtobusu je odmevalo petje, ki se je prelevilo v glasen oooooh, ko je avtobus zavil v ovinek in se je prikazala jasa, pokrita s snegom (beri: snega le za vzorec). Pa vendarle – sneg je sneg.

Po toplem sprejemu na domu smo pojedli malico, stvari pospravili v omare ter seveda oblekli postelje. Vse skupaj nam je vzelo več kot dve uri časa in toliko energije, da smo si prislužili kosilo.

Ker je zunaj padal dež, smo prvo dejavnost izvedli v učilnici. Učenci so spoznali kompas, strani neba in osnove orientiranja z zemljevidom. Se sliši komplicirano? Vprašajte jih, obvladajo.

Nato smo šli ven. Zunaj so snežinke zamenjale dežne kaplje, megla in oblačnost do nižin, mrak je počasi prehajal v temo, okoli doma pa so poplesavale lučke in slišal se je otroški živ-žav. Otroci so dobili zemljevide, poiskati so morali točke in na zemljevid pritisnit žig, kar je pomenilo, da so točko res našli. Bilo je zanimivo in malo mokro, pa kaj.

Po večerji smo šli še na nočni sprehod, sneg se je pošteno oprijemal. Imeli smo se zelo lepo in otroci so po simulaciji nočnega zvezdnega neba polni vtisov zaspali.

Zjutraj smo se prebudili v zasneženo jutro, pa še kar sneži. Na programu je jahanje, lokostrelstvo, polstenje in če bo še čas dopuščal, bomo preizkusili pležuhe. Pa veselo v nov dan!

Oglejte si utrinke:

[Not a valid template]

Dostopnost