Šola v naravi za učence 5. razredov (14. 5. – 18. 5. 2018)

4. dan

Po jutranjem plavanju, smo reševali učne liste in tako utrjevali pridobljeno znanje.
Popoldne smo se odpravili na pohod v Resslov gaj, kjer smo občudovali lepote Obsredozemskih pokrajin.
Nato smo odšli na obalo, si namakali noge v morju, najpogumnejši so tudi zaplavali.
Zvečer smo imeli prireditev Rtič ima talent. Predstavili smo se s svojimi talenti. Na koncu smo imeli ples, kjer smo se zelo zabavali.

 [Not a valid template]

3. dan

Dejavnosti tretjega dne so bile izjemno pestre. Po jutranjem plavanju smo z vrtnarko spoznavali rastlinstvo obsredozemskih pokrajin. Nato smo imeli delavnice, v katerih smo sestavljali prehranjevalne verige in splete ter ob maketi spoznavali značilnosti slovenske morske obale. Preizkusili smo se v znanju orientiranja, kjer smo na kontrolnih točkah opravljali različne naloge in dejavnost zaključili z iskanjem zaklada. Večer smo popestrili s športnimi igrami, z odkrivanjem skritih kotičkov obale in opazovali čudovit sončni zahod.

 [Not a valid template]

2. dan

Zjutraj smo odšli na plavanje v bazen z morsko vodo, kjer smo imeli preizkus znanja plavanja. Nato so nas glede na uspešnost razdelili v skupine.
Popoldne smo se z ladjico odpravili v Koper. Ogledali smo si staro mestno jedro in pojedli slasten sladoled.
Zvečer smo se zabavali na plesu, kjer je tričlanska komisija učiteljev izbrala učence z najbolj odštekanim stilom. Bilo je zabavno.

 [Not a valid template]

1. dan

Za nami je prvi dan šole v naravi na Debelem rtiču. Med potjo smo se ustavili v Postojni, kjer smo si ogledali eno izmed največjih znamenitosti Slovenije – Postojnsko jamo. Nad njenimi lepotami smo bili vsi navdušeni.
Nato smo se odpravili do Debelega rtiča in spoznavali okolico doma Rakovice. Namočili smo si tudi noge v morju.

[Not a valid template]

Dostopnost