Šola v naravi za učence 7. razredov (19. 11. – 23. 11. 2018)

Učenci 7. razredov bodo od 19. do 23. novembra preživeli v šoli v naravi na Koroškem. 7. a in 7. b bosta ta poseben šolski teden v CŠOD Ajda, 7. c in 7. d v CŠOD Peca. Učence čaka pester in zanimiv program.

5. dan (Peca)

Zadnji dan šole v naravi so učenci 7. C in 7. D razreda sodelovali v orientacijskem mnogoboju. Razdelili so se v skupine in v bližnji okolici doma, s pomočjo znanja, ki so ga usvojili med tednom, reševali različne zanimive naloge. Bili so zelo uspešni. Bivanje v domu Peca so zaključili s podelitvijo priznanj za posebne dosežke, ter se nato malo utrujeni, a veseli in polni lepih spominov odpravili proti Mariboru.

[Not a valid template]

Ekipa izpod Pece (zapisala Pija Samec)

4. dan (Peca)

Četrti dan šole v naravi so učenci 7. C in 7. D razreda preživeli zelo razgibano. Učenci 7. C razreda so spoznali igro disk golfa in se preizkusili v metanju diskov na koš, medtem ko so se učenci 7. D razreda učili straljanja z lokom v tarčo. Popoldan so učenci 7. C razreda v gozdu spoznavali različne drevesne vrste in se poučili o preizmovanju, v tem času pa so si učenci 7. D razreda pripovedovali koroške pripovedke s pomočjo gledališča. Praznovali so tudi rojstni dan in se posladkali s torto, druženje pa zaključili z plesom pod disko lučmi. Bilo je zelo zabavno!

[Not a valid template]

Lep pozdrav od ekipe izpod Pece! (zapisala Pija Samec)

3. dan (Peca)

Tretji dan šole v naravi so učenci 7. C in 7. D razreda doživeli veliko zanimivih stvari. Svoje znanje orientacije v naravi so nadgradili z znanjem uporabe navigacijske tehnologije Garmin, s pomočjo katere so se orientirali v bližnji okolici doma in iskali skrite zaklade. Skupaj so pripravili tudi tradicionalno koroško sladico – Kvočeve nudlne, ki smo jih pojedli za kosilo. Popoldan so učenci sodelovali pri požarni vaji gasilskega društva Mežica in skupaj z gasilci izvedli evakuacijo v primeru požara. Spoznali so tudi gasilsko opremo, dva reševalca pa sta jim predstavila še tehnike oživljanja ponesrečencev. Dan smo zaključili s predstavo talentov, kjer so se otroci zares izkazali.

[Not a valid template]

Lepe pozdrave vsem!
Ekipa izpod Pece. (zapisala Pija Samec)

2. dan (Peca)

Drugi dan šole v naravi so učenci 7. C in 7. D razreda preživeli zelo aktivno. Učenci 7. C razreda so dopoldan spoznavali koroško narečje in koroške pripovedke, katere so potem predstavili v lastnem gledališču. Medtem so se učenci 7. D razreda seznanili z novim športom – disk golfom in se v njem tudi preizkusili. Učenci 7. C razreda so nato svoje spretnosti preizkusili pri še streljanju z lokom v tarčo. V popoldanskih urah so učenci 7. D razreda zavili v gozd, kjer so spoznavali drevesne vrste in življenje v naravi pozimi. Učenci 7. C razreda pa so v tem času spoznavali športno plezanje v umetni steni. Večer smo zaključili skupaj, ob različnih zabavnih družabnih igrah.

[Not a valid template]

Hvala in lep pozdrav od ekipe Peca! (zapisala Pija Samec)

1. dan (Peca)

Učenci 7. C in 7. D razreda so prvi dan šole v naravi pod Peco preživeli na snegu. S pomočjo socializacijskih iger so krepili medsebojne vezi in se bolje spoznali. Naučili so se orientacije z zemljevidom in kompasom, ter svoje znanje uporabili tudi v naravi. Dan so zaključili z nočnim pohodom do bližnje razgledne točke z lepim pogledom na Mežico.

[Not a valid template]

Lep pozdrav vsem!
Ekipa izpod Pece (zapisala Pija Samec)

Obvestilo

Srečno smo prispeli v Libeliče oz. Mežico.

Dostopnost