Tabor za nadarjene učence (22. 9. 2017 – 23. 9. 2017)

Tabor za nadarjene učence 5. in 6. razredov se ja začel v petek, 22. 9. 2017 ob 8.15, ko smo se dobili pri Ledni dvorani in se odpeljali proti Gorenju.

Ko smo prispeli smo imeli malico. Po malici smo odšli na igrišče, kjer smo se igrali z žogami. Medtem so nam učitelji pripravili pot za orientacijski tek. Nismo bili sami, z nami se je igrala tudi psička Lili. Z nami je igrala nogomet, nas preigravala ter nam jemala žogo. A kmalu je bilo zabave konec.

Odšli smo na orientacijski tek. Zbirali smo nalepke ter iz njih sestavljali gesla. Razdeljeni smo bili v pet skupin. Najhitrejši so bili gotovi v manj kot 19 minutah.

Nato so nam dovolili, da se namestimo v sobe, kjer smo razpakirali kovčke ter oblekli posteljnino. Za kosilo je bil segedin golaž in polenta. Po kosilu smo počivali.

Nadaljevali smo z lokostrelstvom in igranjem na dvorišču. Ob 18.00 smo poklicali starše in telefone smo oddali učiteljici. Za večerjo so bili hamburgerji. Po dobri večerji smo se odpravili na nočni pohod s petrolejkami, kar je bilo kar veliko doživetje. Opazovali smo zvezde ter iskali veliki voz ter zvezdo severnico. Sledil je dober in sladki spanec.

Novo jutro smo začeli z rekreacijo in zajtrkom. Začeli smo pakirati in nato je sledil za večino najljubši dogodek! Plezanje po plezalni steni. Najprej smo se ogreli z majhno plezalno steno, nato pa je sledila velika. Vsi smo se zelo izmučili, zato smo si privoščili malico. A aktivnostim še ni kazalo konca. Odšli smo v gozd, nabrali dračje, majhne in velike veje in se vrnili k domu, kjer smo si postavili ognjišče. Spekli smo si jabolka ter jih pojedli. Nato smo šli še na kosilo.

Sledil je še vprašalnik. Potem nas je že čakal avtobus. Te naše dogodivščine je bilo konec v soboto popoldan, ko so nas pred Ledno dvorano pričakali starši. Meni osebno se je zdel ta vikend poučen in zanimiv.

[Not a valid template]

Zapisal: Jakob Benkovič, 6.a

Dostopnost