Tehniški dan – 3. razred (7. 3. 2017)

V torek, 7. 3. 2017, smo imeli tehniški dan. Ob 7. 20 smo se zbrali v avli šole. Ob 7. 30 je bil odhod. Najprej smo peš odšli v Center eksperimentov. Tam smo izvedeli veliko zanimivega o vulkanih in smo ga tudi naredili. Preizkusili smo še druge naprave kako delujejo. Potem smo pojedli šolsko malico. Po malici smo imeli delavnico v Sinagogi, kjer nam je gospa veliko povedala o Judih. Delali smo Davidovo zvezdo. Nato smo nadaljevali z aktivnostmi Kulturnega dnevnika v Lutkovnem gledališču Maribor. Tam smo si ogledali predstavo Svetloba. V Narodnem domu smo izvedli še delavnice, kjer smo izdelali lampiončke. V šolo smo se vrnili ob 13. 30.

                                                                                           Bine Mati Regvat, 3. C

[Not a valid template]

V torek, 7. 3. 2017, smo obiskali Center eksperimentov v Mariboru, kjer smo v delavnici spoznali nastanek in delovanje vulkanov ter preizkušali delovanje različnih naprav. Sledil je še ogled notranjosti Sinagoge, kjer smo izvedeli nekaj o življenju Judov in si izdelali njihov simbol – Davidovo zvezdo.

Nato smo se v okviru Kulturnega dnevnika odpravili še v Lutkovno gledališče Maribor, si ogledali predstavo Svetloba in v Narodnem domu poustvarjali na to temo.

Polni lepih vtisov in zanimivih doživetij smo se vrnili v šolo.

Emanuela Mohorko