Tradicionalni slovenski zajtrk v petih razredih (18. 11. 2016)

Poglejmo, kaj so učenci povedal o dnevu dejavnosti, ki je bil v petek, 18. 11. 2016:

»V petek, 18. 11. 2016 smo imeli Tradicionalni slovenski zajtrk in osnove prve pomoči. Spoznali smo, kaj sploh je tradicionalni zajtrk in različne vrste hrane. Nato so nas pričakali študenti in začeli smo s predavanjem. Zelo mi je bilo všeč! Naučili smo se kako nuditi prvo pomoč. Rada bi, da bi še naslednje leto imeli to delavnico!« 

Naja iz 5.a

 

»Na ta dan mi je najbolj všeč, ko smo uporabljali zunanji defibrilator (AED). Presenetilo me je kako ti defibrilator pomaga. Pove ti, kaj je treba storiti in sam preveri, če je šok za srce priporočen. Na vsaki postaji mi je bilo všeč, spremenil bi le to, da bi lahko bili na vsaki postaji več časa. Najbolj sem si zapomnil najpomembnejše oživljanje (TPO).«

Mitja, 5.a

 

Ela je zapisala: »V petek je bilo zanimivo poslušati predavanje o reševanju ljudi. Mislim, da so takšna predavanja zelo dobrodošla, saj se s tem naučimo kako pomagati ljudem. Najbolj sem si zapomnila potek oživljanja in kaj narediš z osebo, ki je v nezavesti.

Podpiram tradicionalni slovenski zajtrk. Mislim, da bi takšnih idej lahko bilo še več. Želim si, da bi na naši šoli jedli še več slovenske hrane, po možnosti ekološko pridelane, saj bi s tem pomagali slovenskemu kmetijstvu in spodbujali domače pridelovalce hrane.«

Ela, 5.a

[Not a valid template]

Dostopnost