Žogarija in Odgovorno s hrano (30. 5. 2017)

V torek, 30. maja, je pred Mercator Centrom 2, v Mariboru, potekala Žogarija. To je mednarodni projekt, ki že vrsto let goji prepričanje, da igra z žogo lahko izboljša kakovost življenja med mladimi. Vceplja nam vrednote, kot so solidarnost, poštenost in odgovornost. Sodelovali so tudi naši učenci iz 2.a, 3.c, 4.a in 5.a. Najmlajši so se pomerili v nogometu, najstarejši v spretnostnih igrah, ostali pa so bili zares glasni navijači in tako pripravili prijetno vzdušje.

Učenci 5.a smo se predstavili tudi s stojnico. Za to smo se odločili zato, da smo obeležili zaključek našega projekta Eat Responsibly. Ponujali smo domač kruh z maslom in domačimi marmeladami. Žal je bila tista, ki smo jo skuhali iz pomaranč, iz fair trade trgovine, že razgrabljena. Vsi udeleženci so bili veseli melisinega sirupa in jabolčnega soka. Največji hit dopoldneva pa je bila naša osvežilna domača limonada, ki so jo punce komaj delale sproti. Res je bilo zelo vroče in napeto. Zmagali res nismo, smo pa delali dobro in pri tem nas je ekipa RTV Slovenija tudi posnela.

Ponovno je z nami sodeloval tudi naš lokalni čebelar Marko Cesar, ki nas je vse razveselil s preizkušanjem medu. Čokoladni z lešniki nam je bil najbolj všeč. Kateri pa vam?

[Not a valid template]

Mentorja projekta: Luka Korošec in Alenka Fajfar

Dostopnost