2. mesto deklic na občinskem in na področnem prvenstvu v nogometu (24. 5. 2017)

V sredo, 24. maja 2017, se je v Športni dvorani Lent nadaljevalo občinsko prvenstvo v malem nogometu za mlajše deklice. Zelo dobre igre so prikazale naše učenke, ki so najprej s 3:0 ugnale OŠ SLAVA KLAVORA in nato s 3:2 še učenke z OŠ DRAGA KOBALA. Tako so se uvrstile v finale, kjer pa so bile boljše učenke z OŠ TABOR 1. Rezultat je bil 4:1 za nasprotnice. Naše deklice so tako prejele lep pokal in srebrne kolajne za osvojeno 2. MESTO.

Že v petek, 26. maja 2017, je sledilo še področno šolsko prvenstvo, kjer sodelujejo po dve najboljši šoli iz Maribora in dve izven Maribora. V polfinalu so bile naše deklice boljše od OŠ STARŠE (1:0), v finalu pa smo se že tretjič  pomerili proti OŠ TABOR 1. Žal so deklice po dobri igri tudi tokrat izgubile. Bilo je 2:0 za nasprotnice in tako smo osvojili končno 2. MESTO tudi na področnem šolskem prvenstvu ter prejeli srebrne kolajne in še en zelo lep pokal.

Za OŠ FRANCETA PREŠERNA so igrale: NINA MAŠIĆ (7.A),  ALJA ŽEL, LUCIJA HEDŽET in NUŠA KOBAN, učenke 7.C razreda, JULIJA MLINAR, AMINA IBRIĆ, BRINA POLNER, OKSANA DRAGARIĆ in LAURA PERUŠIĆ (vse učenke 7.B) ter LANA POLNER, učenka 5.C razreda.

VSEM UČENKAM OB TEH VELIKIH USPEHIH ISKRENO ČESTITAMO!!

[Not a valid template]

Zapisal mentor Branko Koražija