Bistro glavo varuje čelada (21. 4. 2017)

V petek, 21. aprila 2017, je na prireditvenem prostoru Trga Leona Štuklja v Mariboru potekala vzgojno-preventivna akcija BISTRO GLAVO VARUJE ČELADA. Akcija je bila namenjena mladim kolesarjem, ki so poleg pešcev med najbolj ogroženimi udeleženci v prometu. Z akcijo  smo želeli posebno pozornost nameniti strpnemu in odgovornemu ravnanju kolesarjev v prometu in predstaviti koristnost in uporabnost kolesarske čelade za otroke in odrasle.

Na prireditvenem prostoru so potekale različne dejavnosti: tekmovanje v spretnostni vožnji na poligonu, predstavitev prodajalcev koles in kolesarske opreme, demonstracija uporabe kolesarske čelade, demonstracijske naprave AVP SPV, mobilna kolesarska delavnica, predstavitev policistov in redarjev na kolesih, Reševalne službe, Srednje prometne šole Maribor.

Popeljali smo se na učno uro varnega kolesarjenja po mestnih prometnicah   v spremstvu policistov in redarjev na kolesih in reševalca na motornem kolesu.

Na prireditvenem prostoru Trga Leona Štuklja, kjer je potekalo tekmovanje v hitrostno spretnostni vožnji na poligonu, je naš učenec, Tim Mandl iz 9. d razreda, bil zelo uspešen, saj je dosegel najboljši čas in zasedel 1. MESTO.

Za odlično uvrstitev je prejel praktično darilo.
Vsi učenci, ki so se udeležili preventivne akcije so prejeli kolesarsko čelado.

[Not a valid template]

Mentorica prometne vzgoje:
Dijana Gradišnik