Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk v PŠ Razvanje (16. 11. 2018)

V petek, 16. 11. 2018, smo imeli naravoslovni dan Zdrav duh v zdravem telesu. V okviru »Dneva slovenske hrane« je najprej potekal projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk«, ob katerem smo se z učenci pogovarjali o pomenu zajtrkovanja in prednostih lokalno pridelane hrane.
Sledilo je jutranje razgibavanje na prostem kot medgeneracijsko srečanje učencev s skupino Šole zdravja Razvanje po metodi Dr. Nikolaja Grischina “1000 GIBOV”, ki ga je vodila ga. Minka Donik. Druženje je bilo zelo prijetno in srčno. Članice skupine so učencem v znak pozornosti izdelale in podarile ogrlice ter ponudile možnost, da se bodo odzvale na povabilo k sodelovanju ob kateri koli priložnosti.

V nadaljevanju dneva dejavnosti so se prvošolci podali na kmetijo Černe, učenci od 2. do 5. razreda pa so v okviru letošnjega projekta Zdrava narava, zdrav človek! katerega vlagatelj je Verus d.o.o., partnerji pa Združenje za ekološko kmetovanje SV Slovenije, Športno društvo Razvanje, Osnovna šola Franceta Prešerna Maribor, PŠ Staneta Lenardona Razvanje, sodelovali na aktivnostih v:
– delavnici Križ-kraž, zdrav obrok 5 x na dan, sproščanje (izvajalka Tanja Verhovnik, Verus d.o.o.),
– delavnici Čajanka (izvajalka Irena Novak, Verus d.o.o.),
– delavnici Izdelava jabolčnega soka, priprava jabolčnih kroglic (izvajalka Amela Memović, ŠD Razvanje).

Preživeli smo zelo prijeten, poučen, sproščujoč dopoldan. Najbolj zgovorne so fotografije.
Iskrena hvala ge. Tanji Verhovnik za pobudo in organizacijo celotnega dogajanja, izvajanje delavnice, hvala tudi vsem ostalim zunanjim sodelavcem pri organizaciji in izvedbi vseh dejavnosti naravoslovnega dne.

[Not a valid template]

Zapisala: Marjetka Goljat