Državno prvenstvo OŠ v veslanju na veslaškem simulatorju (24. 3. 2017)

V petek, 24. marca 2017, je na OŠ Oskarja Kovačiča ŠKOFIJE potekalo šolsko državno prvenstvo v veslanju na veslaških simulatorjih. Tega zanimivega tekmovanja se je udeležilo 30 ekip iz celotne SLO, med njimi pa je bila tudi naša šolska ekipa.

Posadko sestavlja osem učencev in sicer dva učenca in dve učenki iz 6. ali 7. razreda ter dva učenca in dve učenki iz 8. ali 9. razreda. Osmerci tekmujejo na razdalji 2000 m, vsak član ekipe pa prevesla razdaljo 250 m.

V prvi tekmi so naši učenci zanesljivo osvojili 1. mesto v svoji skupini in se s tem uvrstili direktno v polfinale. Nato so nastopili v prvi polfinalni skupini, kjer so taktično in mirno končali na 2. mestu ter se tako uvrstili v veliki finale.

Finalna tekma najboljših osmih ekip je bila izredno borbena in napeta vse do konca. Naši učenci so bili še nekje na sredini tekme na 1. mestu, a na koncu so jim nekoliko pošle moči in tako smo končali kot radi rečemo na »nehvaležnem« 4. mestu. Učenci so bili seveda zaradi tega zelo razočarani, saj smo že v lanskem šolskem letu osvojili 4. mesto, ampak kasneje so tudi sami ugotovili, da je to izreden uspeh. Vedeti namreč moramo, da je na DP sodelovalo veliko šol, predvsem s Primorske, kjer večina učencev redno trenira veslanje.

Našo ekipo so tokrat sestavljali Amina IBRIĆ (7.B), Lucija HEDŽET, Alja ŽEL, Milivoje RADIĆ, Žan Luka LESNIKA (vsi učenci 7.C) ter Klara POLIČ, Miha PRAH, Oskar MARINIČ (vsi 9.B) in Sara BOROJA, učenka 9.C.

Vsem naštetim učencem ob tem velikem uspehu ISKRENO ČESTITAMO!

[Not a valid template]

Zapisal mentor Branko Koražija

Dostopnost