Jubilejna 30. Župančičeva frulica (junij 2020)

Vabimo vas na ogled posnetka jubilejne 30. Župančičeve frulice, kjer je strokovna komisija razglasila najboljšega osnovnošolskega in srednješolskega pesnika ter osnovnošolskega deklamatorja leta 2020.

Na razpisu je sodelovalo 172 mladih pesnikov in deklamatorjev iz 77 slovenskih šol. Pesniška strokovna komisija (Veronika Dintinjana, pesnica in prevajalka; Igor Divjak, literarni kritik in prevajalec in Janko Lozar, filozof in prevajalec) in deklamatorska strokovna komisija (Mateja Perpar, radijska napovedovalka; Tjaša Koprivec, pripovedovalka in pesnica in Gašper Jarni, dramski igralec). Tema na katero so pesnili mladi pesniki je bila OSAMITEV, SOLIDARNOST MED LJUDMI IN UPANJE. Mladi deklamatorji pa so za svoje nastope izbirali med pesmimi slovenske pesnice Barbare Gregorič Gorenc. Obe strokovni komisiji sta izbrali finaliste, ki so se predstavili na e-prireditvi. To so bili:

Z naše osnovne šole Franceta Prešerna Maribor se je literarnega natečaja udeležilo 6 učencev. Ti so: Mitja Korošec, 8. A, Gaja Germavc Pušnar, 8. A, Dorotea Korpič, 9. A, Ljubomirović Vanja, 7. A, Jerneja Pogorevc, 7. B in Neja Grabar, 9. D

Med najboljših  pet osnovnošolskih pesnikov je bila  izbrana Gaja Germavc Pušnar, 8. A.

Komisijo je s svojimi pesmimi prepričala še Jerneja Pogorevc, 7. B.

Komisija si želi, da bi vsi ostali sodelujoči pesniki pesnili še naprej.

Na posnetku, ki si ga lahko ogledate, se  poleg ostalih izbranih pesnikov in deklamatorjev predstavi tudi naša pesnica Gaja Germavc Pušnar s svojo pesmijo.

Posnetek je na ogled na portalu Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=bGDWUOarXzo

Ob tej priložnosti so izdali tudi zbirko najboljših  pesmi na literarnem natečaju.
https://www.zik-crnomelj.eu/site/assets/files/1104/upanciceva_frulica_2020_zbirka_pesmi.pdf

Mentorica: Lidija Štrucl