Krajevni praznik v Razvanju (oktober 2019)

Minuli teden so v okviru 34. krajevnega praznika Krajevne skupnosti Razvanje in 1034. obletnice prve pisne omembe kraja potekale v Razvanju različne dejavnosti, v katerih so sodelovali tudi učenci podružnične šole.

Ročnodelska razstava

V sredo, 9. 10. 2019, je bila v Društvu upokojencev Razvanje otvoritev razstave ročnih del Ročnodelske sekcije Labodke. Kot že prejšnja leta, smo se odzvali vabilu, da skupaj s članicami izdelamo in razstavimo izdelke tudi učenci in otroci iz vrtca. Navzoče sta pozdravila predsednica Društva upokojencev Razvanje ga. Inge Krunič ter predsednik Sveta KS Razvanje g. Drago Rečnik. Na otvoritvi so s kulturnim programom sodelovali tudi učenci podružnične šole. Razstava je požela pohvale in občudovanje mnogih obiskovalcev.

[Not a valid template]

Osrednja proslava

V petek, 11.10. 2019, je bila ob krajevnem prazniku v Domu krajanov Razvanje osrednja proslava. V uvodu sta goste pozdravila in nagovorila napovedovalka ga. Mojca Mandl in predsednik Sveta KS Razvanja g. Drago Rečnik. V kulturnem programu so nastopali otroci vrtca Razvanje , učenci PŠ Razvanje, pevski zbor Društva upokojencev Razvanje in ljubiteljski glasbenik na diatonični harmoniki Aleks Videčnik.

Ker letos vrtec v Razvanju praznuje 40-letnico, je ravnateljica ga. Darja Jaušovec v svojem govoru predstavila delovanje vrtca vse od njegovega začetka do danes. Za uspešno delo vrtca je prejela plaketo.

Na proslavi so za svečanost poskrbeli tudi prvošolci PŠ Razvanje, saj so bili sprejeti v Šolsko skupnost OŠ Franceta Prešerna. Izrekli so zaobljubo in dali besedo, da bodo vzorni učenci naše šole ter dobili častne listine in svoje tutorje, učence petega in četrtega razreda. Vsem prvošolcem želimo veliko uspehov na poti osnovnošolskega izobraževanja.

[Not a valid template]

Gasilske vaje

V ponedeljek, 14. 10. 2019, so v okviru krajevnega praznika na dvorišču podružnične šole potekale še gasilske vaje. Ob gasilski sireni je najprej potekala evakuacija učencev z »reševanjem ponesrečenca«, predstavitvijo članov Prostovoljnega gasilskega društva Razvanje, prikazom gašenja z vodo in peno, ogledom gasilskih vozil, nato so svoje spretnosti preizkusili najmlajši člani, naši učenci, s tekmovalno vajo v spretnosti . Vsem gasilcem iskrena hvala.

[Not a valid template]

Zapisala: Marjetka Goljat