Letni časi in obisk otrok iz vrtca Jadvige Golež v 1. D razredu (8.11.2016)

»Zunaj malo sneži! »
»Kako to, če pa je še jesen?«
Učenci 1. d razreda so zelo radovedni.

Tako je tudi prav.

Ob glasbenem posnetku A. Vivaldija Štirje letni časi, so učenci sedli okrog barvnega kroga, ki je ponazarjal štiri letne čase. Posamično so obkrožili krog in potipali kaj se skriva v pokritih posodicah. Prav prijetno je bilo opazovati izraze na njihovih obrazkih. Ko so posodice odkrili, so povedali kateri letni čas predstavlja vsebina posamezne posodice:

  • plodovi in jabolko – jesen,
  • led – zima,
  • jajčka – pomlad,
  • školjke v pesku – poletje.

Toliko že vedo. Nato so prikazali kako izgledajo drevesa v letnih časih in to tudi razložili. Ker jih je čakalo na mizah pred tablo veliko različnih predmetov, so le-te pravilno razvrstili. Če kaj ni bilo pravilno razvrščeno, so s skupnimi močmi to popravili. Na koncu so poslušali uganke o letnih časih, odgovarjali nanje in kartončke pravilno razvrstili.

Učiteljici sva vse razen kroga pospravili na prvotno mesto.

Vse kar so se naučili, so pri likovni umetnosti tudi upodobili. Med ustvarjanjem so nas obiskali otroci iz vrtca Jadvige Golež (Betnavska).

Po uvodnem pozdravu so sedli v krog in tudi oni so na enak način spoznali štiri letne čase, razvrščali so predmete in vedeli so že veliko povedati.

Seveda pa so s svojim delom pomagali učencem 1. d, ker so ponovno namestili predmete na prava mesta, da so se mali umetniki spomnili kam kaj spada in so tako pravilno in lepo zaključili svoje likovne izdelke.

Otroci iz vrtca so nam povedali, da se že zelo veselijo šole.

Učiteljici 1. d: Valerija Lepener in Brigita Tominc