»Mladi za napredek Maribora 2018« – zaključek projekta

V okviru natečaja »Mladi za napredek Maribora«, ki ga organizira ZPM Maribor, so učenci naše šole (od 7. do 9. razreda) v letošnjem šolskem letu pripravili 4 raziskovalne naloge. V sredo, 4. aprila 2018 so bili na svečani prireditvi v Narodnem domu Maribor razglašeni rezultati. Naši učenci so dosegli naslednje uvrstitve:

št. naslov naloge avtorji mentor-ica področje doseženo mesto
1. Ostanki Rupnikove linije v okolici Maribora

Filip Ferk,

9. c

Mirjana Colnarič Zgodovina

1. mesto

166 točk, zlato priznanje

2. Kitajsko cesarstvo Klara Beton, 9. c Metka Sevčnikar Krasnik Zgodovina

3. mesto

158 točk, srebrno priznanje

3. ECO Maribor

Lea Dermota, Brina Rogan,

7. a

Milan Jalen Varstvo okolja

3. mesto

116 točk, bronasto priznanje

4. Šola po meri učenca Ena Ilievska, 9. a Ida Kocmut Žužek Psihologija in pedagogika

9. mesto

131 točk, bronasto priznanje

Na državno srečanje, ki je potekalo v ponedeljek, 14. maja 2018 v Murski Soboti, sta se uvrstili prvi dve nalogi na seznamu. Učenka Klara Beton je prejela bronasto priznanje na državnem srečanju, prejela pa je tudi nagrado »nagrada presenečenja« – dvodnevni izlet in nagrado »prosta vstopnica« za ogled poljubno izbrane predstave.

Učenec Filip Ferk je na državnem srečanju prejel zlato priznanje in tako z velikim uspehom zaključil svoje sodelovanje v projektu Mladi za napredek Maribora. Filip je prejel tudi priznanje za triletno sodelovanje v projektu Mladi za napredek Maribora in knjižno nagrado ter »nagrado presenečenja« – dvodnevni izlet. Njegovo uspešno raziskovalno delo pa je bilo nagrajeno še z uvrstitvijo med naloge, ki so bile predlagane za izbor posebne nagrade, nagrade Zveze prijateljev mladine Maribor za leto 2018.

Vsem raziskovalcem in njihovim mentorjem iskrene čestitke. Osvojitev zlatega priznanja na državnem srečanju je velik uspeh za raziskovalno dejavnost na naši šoli. Ponosni smo na naše mlade raziskovalce!

Pripravila: mag. Damijana Počkaj Horvat, koordinatorica raziskovalne dejavnosti na šoli