Projekt NA-MA POTI: Spremljava pouka pri tujem jeziku angleščina (11. 5. 2018)

V času ure oddelčne skupnosti v petek, 11.5. nas je učiteljica Nataša Želježič povabila na ogled ure, v kateri je zajela cilje naravoslovne pismenosti z uporabo angleškega jezika. Na mojo pobudo je izbrala temo o zdravilnih zeliščih.
Pripravila je različne izdelke, ki so bili narejeni iz sivke, ognjiča in regrata, prinesla je tudi rastline.

Učenci so na začetku ure poskušali sirup regrata, vonjali so razne kreme s sivko in ognjičem in poskusili ugotoviti, katera rastlina je glavna sestavina v sirupu ali kremi.

Nato so se učenci razdelili v 3 skupine, vsaka je dobila gradivo v angleščini za eno rastlino, ki so ga morali natančno prebrati in na plakat napisati ključne besede kot  miselni vzorec o dani rastlini.

Sledila je predstavitev po skupinah v angleščini.

Učenci pred začetkom pouka niso vedeli, kaj bodo počeli in so bili kar malce prestrašeni,  ob koncu ure pa so bili navdušeni nad izbrano temo in načinom dela.

Učiteljica sama je bila nad izdelki učencev presenečena in vesela, da je uro odlično izpeljala. Pri delu je uporabila aktualne vsakdanje vsebine, učenci so morali kritično razmišljati,  katere podatke potrebujejo in kako naj jih čim bolje predstavijo.

Kolegici Nataši vsi prisotni učitelji čestitamo in želimo uspešno delo še naprej !

[Not a valid template]

Zapisala: Simona HARTMAN, vodja PT NA-MA POTI

Dostopnost