Projekt Vodni agenti Podravja (2018-2019)

V letošnjem šolskem letu smo 3. in 4. razredi sodelovali pri projektu Vodni agenti Podravja. Nosilec je društvo Vodni agenti iz Rogaške Slatine, podpira ga koncern Henkel. Projekt je zasnovan na mednarodni ravni, saj se izvaja v veliko državah vzhodne in južne Evrope. Cilj projekta je skozi vsakdanje življenje učence ozavestiti, da pitne vode v naravi ni na pretek in da se da dobro uporabljati tudi prečiščeno vodo.
V razrede so nam namestili merilnike, da smo lahko spremljali porabo in tako spremenili navade – pri LUM si vodo za umivanje čopičev in končkov natočimo v koritce. Učiteljice smo morale porabo vnašati v spletno aplikacijo in tako dobile grafe porabe.

Skozi šolsko leto smo projektu namenili veliko aktivnosti. Naredili smo si medalje SEM VODNI AGENT, sodelovali v oblikovanju razstave, ki jo je priredilo društvo Vodni agenti, brali pravljico Flupi in voda, s projektom so se ukvarjali tudi pri Eko dejavnosti in v razrede namestili nalepke, ki nas vsakodnevno spodbujajo k varčevanju pitne vode. O vodi smo se pogovarjali, jo raziskovali, delali plakate, predstavitve. Četrtošolci so naredili plovila in jih tudi preizkusili, naredili in preizkusili pa smo tudi peščeni filter.

V januarju smo na šolo dobili vodno postajo, kjer nam je gospod Jože pokazal, kako pridobivamo pitno vodo, po kakšnih sistemih pride v naše domove in kako deluje čistilna naprava.

Oglejte si tudi spodnje poročilo o dejavnostih na naši šoli.

PredstavitevOŠFPMB1.pdf ()

Pripravila: Vesna Trampuš

Dostopnost