Šola v naravi za učence 3. razredov v šolskem letu 2016/2017 (3. a in 3. c, 5. 6. – 7. 6. 2017)

3. dan:

Po jutranjem bujenju smo imeli zajtrk. Po zajtrku smo pospravili sobe in pripravili prtljago za odhod. Nato smo lahko odšli v trgovino, kjer smo si kupili spominek. Sledilo je jahanje in pastirske igre. Tokrat smo jahalni po gozdni poti. Spoznali smo, da pastirske igre niso bile preproste in enostavne, čeprav so na prvi pogled tako izgledale. Napočil je čas kosila in odhod domov. Bilo je nepozabno.

[Not a valid template]

2. dan:

Po jutranji telovadbi smo se odpravili na jahanje in na delavnico polstenja. Pred in po jahanju smo pripravili konje tako, da smo jih skrtačili, počesali dlako in počistili kopita. V delavnici polstenja smo izdelali prtiček. Spoznali smo postopek mokrega polstenja. Po kosilu smo se preizkusili v lokostrelstvu. Na kmetiji smo podrobneje spoznali sesalce in pernate živali. Po večerji je sledil pohod do mejnega kamna z Avstrijo. V dom smo se vrnili premočeni, zaradi obilnega deževja. Kljub temu smo preživeli čudovit dan v  učilnici v naravi.

[Not a valid template]

 

1. dan:

Srečno smo prispeli v dom Škorpijon. Po ogledu in pripravi sob, smo se po slastnem kosilu odpravili na ogled stare kmetije. Nato nas je pot vodila do hleva, kjer smo poprijeli za kmečka opravila. Čistili smo hlevski gnoj, nahranili koze, ovce, zajce, kokoši, race in prašiče. Nekatere živali smo tudi božali in si jih ogledali od blizu. Pomagali smo pri ureditvi zunanje ograde za živali. Po večerji smo se zbrali ob tabornem ognju. Prepevali smo pesmi in zaplesali. Po večernem tuširanju smo utrujeni zaspali.

Tako je minil naš 1. dan.

[Not a valid template]

Učiteljice Emanuela, Vesna in Maša

Dostopnost