Učenci 4. A, B in C razreda smo obiskali VDC POLŽ (24. 10. 2018)

Četrtošolci dobro vemo, kaj pomeni “Vsi drugačni, vsi enakopravni”, saj se pri pouku veliko pogovarjamo o pravicah, dolžnostih in odgovornostih, o pomenu sodelovanja med ljudmi, spoznavamo različne organizacije, društva in ljudi, ki skrbijo za uveljavljanje človekovih pravic, spoznavamo različne načine in oblike sodelovanja ter spoznavamo pojme, kot so spoštovanje, sprejemanje, strpnost, sodelovanje in predsodek.

Zato smo se tudi letos z veseljem odzvali prijaznemu povabilu gospe Andreje Mudri, ki je zaposlena v Varstveno-delovnem centru Polž Maribor kot strokovna delavka na enoti Rapočeva, kamor so vključene odrasle osebe z motnjo v duševnem in telesnem razvoju.

Med obiskom smo se razdelili v skupine in se udeležili delavnic, ki so jih pripravili za nas, preizkušali smo naprave za razgibavanje, se družili in na koncu vsi skupaj zapeli.

Zahvaljujemo se vsem uporabnikom in zaposlenim v VDC POLŽ enota RAPOČEVA za sprejem, pogostitev, druženje, predvsem pa za izkušnjo sprejemanja drugačnosti.

[Not a valid template]

Učenci in učiteljice 4. razredov

Dostopnost