Zaključna ekskurzija 1. razredov (1. C, 7. 6. 2019)

OGLED GRADU GRAD IN VULKANIJE

V petek, 7. junija 2019, smo se učenci 1. razredov odpravili na zaključno ekskurzijo.

Pot nas je vodila na Goričko. Naša skupina se je najprej ustavila na gradu Grad. Pojedli smo malico, nato pa se s prijazno vodičko podali na raziskovanje gradu. Ogledali smo si kratek film, potem pa hodili po sobah. Seveda vseh 365 nismo prehodili! Videli smo poročno dvorano, kapelico, se zadržali v enem od obrambnih stolpov ter se vmes tudi sprostili ob različnih igrah. Tako smo sestavljali sliko zmaja Kača, metali obroče na kol, se igrali igro s kocko, kjer smo spoznavali različne živali, ki domujejo na Goričkem… Poslušali smo tudi pravljico Z volkom v deželo prijateljstva, opazovali maketo, ki prikazuje življenje ob vodi … Čas je hitro minil, zato smo se poslovili in nadaljevali pot z avtobusom proti doživljajskemu parku Vulkanija.

Tam nas je sprejela vodička Lidija in nas najprej odpeljala v muzej. Izvedeli smo veliko novega o kamninah, posebej pa spoznali olivit.

Sledila je predstavitev delovanja vulkanov, posebej še tistega, ki je nekoč deloval tukaj na Goričkem. S čeladami na glavi smo se podali v podzemlje. Skozi svet vulkanov nas je vodil krtek Oli. Bilo je res zanimivo in zabavno. In ob zaključku še presenečenje – Oli! Seveda smo se z njim še fotografirali!

Na koncu smo se na prostem še odžejali, si kupili kakšen spominek in se nato odpeljali proti domu. Pred šolo so nas že čakali starši. Uf, koliko zanimivih stvari smo jim morali povedati…

[Not a valid template]

Učenci 1. c razreda z učiteljicama

Dostopnost