57. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije (15. 5. 2023)

Na 57. srečanju mladih raziskovalcev Slovenije so naši mladi raziskovalci dosegli imenitne rezultate. Devetošolci Julija Bevc, Ajda Cizl, Tina Zavec Stojanović in Vid Ivetić so osvojili zlata priznanja, sedmošolec Mark Počkaj Majninger pa je že na svojem prvem sodelovanju na državnem srečanju osvojil srebrno priznanje. Učenci so na državnem srečanju, ki je potekalo 15. 5. 2023 v Murski Soboti suvereno zagovarjali svoje raziskovalne naloge. Julija, Ajda in Tina so zagovarjale nalogo z naslovom Lectarstvo, medičarstvo in svečarstvo v Mariboru in drugih slovenskih krajih (mentorica Mirjana Colnarič), Vid nalogo z naslovom Finančna pismenost devetošolcev Podravske regije (mentorica Damijana Počkaj Horvat), Mark pa nalogo Skrivnosti jabolka (mentorica Simona Hartman). Uspeh sta dopolnili še osmošolki Pia Colnarič in Eva Prapotnik, ki sta v prvem krogu državnega srečanja prejeli bronasto priznanje za nalogo z naslovom Mačja čutila (mentorica Katja Ajd).
Naša šola je na državnem srečanju prvič prejela kar štiri zlata priznanja, naše raziskovalke Julija, Ajda in Tina, ki so zlata priznanja na državnem srečanju osvojila že tretjič zapored, pa so se z zlatimi črkami zapisale v zgodovino raziskovalne dejavnosti na šoli.
Vsem raziskovalcem želimo še veliko dobrih idej, izzivov in ustvarjalne energije in jim čestitamo ob letošnjem imenitnem uspehu!

 

Pripravila:
mag. Damijana Počkaj Horvat, koordinatorica za raziskovalno dejavnost na šoli

Dostopnost