1. OŠ DEBATNI TURNIR na nacionalni ravni – 14. 11. 2020 – online

Bravo DEBATNI TRIGLAF!  ♪♫ Hip, hip hurray!

Zakon ste! Prvi med 20 ekipami! To!

V soboto, 14. 11. 2020, so se debaterji slovenskih osnovnih šol ponovno družili in debatirali na daljavo od 10 ure zjutraj in vse do 18.00 zvečer, saj je potekal 2. OŠ debatni turnir na nacionalni ravni preko ZOOM videokonference. Sodelovalo je 20 ekip, torej približno 60 debaterjev.

V prvi in drugem krogu debatnega turnirja so debaterji zagovarjali debatno trditev » Država bi morala omejiti individualno porabo energije na posameznika« oziroma so ji nasprotovali.

V tretjem krogu, so imeli eno uro časa, da so pripravili argumente za in proti na »impromptu« debatno trditev: »Spletno šolanje povzroča več škode kot koristi«.

Našo šola je zastopala ekipa DEBATNI TRIGLAF (Jakob Benkovič, Katarina Korpič in Mitja Korošec), ki je tokrat dosegla 3 zmage ter si s tem prislužila naslov prve in najboljše ekipe na turnirju.

Poleg najboljših treh ekip, ZIP-Zavod za kulturo dialoga vedno razglasi 10 najboljših govorcev.

Mitja Korošec je tokrat dobil naslov 3. najboljšega govorca, medtem ko je Jakob Benkovič požel nagrado 4. najboljšega govorca.

Katrina Korpič je bila prav tako uspešna, saj je dosegla 12. mesto med šestdesetimi govorci.

BRAVO!
Iskrene čestitke vsem trem debaterjem

Mentorica: Marjetka Bunford Selinšek

SODELOVANJE Z ZIP-om, ZAVODOM ZA KULTURO DIALOGA

V petek, 6. novembra 2020, smo k uri Debatnega kluba povabili gospoda Miho Andriča, direktorja Zavoda za kulturo dialoga , Za in proti.

Gospod Miha Andrič je kratko, poučno in zelo zanimivo popeljal prisotne skozi teorijo ARGUMENTACIJE in jim omogočil aktivno sodelovanje v obliki delavnice.

Dragi gospod Miha Andrič, najlepša hvala za vse dragocene nasvete!

  1. OŠ DEBATNI TURNIR na nacionalni ravni – 10. 10. 2020 – online

V soboto, 10. 10. 2020, smo z ekipo DEBATNI TRIGLAF sodelovali na prvem debatnem turnirju na nacionalni ravni. Turnir je potekal preko ZOOM platforme. Pričel se je ob 10.00 zjutraj in končal ob 17.50.

Ekipa DEBATNI TRIGLAF (Jakob Benkovič, Katarina Korpič in Mitja Korošec) je debatirala na temo »Ljudem, ki uporabljajo in širijo sovražni govor na družbenih omrežjih, bi morali ukiniti uporabniške profile na teh omrežjih« v dveh krogih; najprej so nastopili v vlogi zagovornikov debatne trditve in nato še v negaciji.

V tretjem krogu je potekala »impromtu« debata z naslovom Prepovedati bi morali nasilne športe.

BRAVO!
Iskrene čestitke vsem.


Oglejte si spodnje prispevke…

4. OŠ DEBATNI TURNIR na nacionalni ravni v Trbovljah (18. 1. 2020)

3. OŠ DEBATNI TURNIR na nacionalni ravni v Mariboru (14. 12. 2019)

1. OŠ DEBATNI TURNIR na nacionalni ravni (12. 10. 2019)