Občinsko in državno prvenstvo v odbojki na mivki (september in oktober 2023)

NAŠE DEKLICE SO OBČINSKE ŠOLSKE
PRVAKINJE V ODBOJKI NA MIVKI, FANTJE OSVOJILI 3. MESTO

V četrtek, 21. 9. 2023, je v Športnem centru Zrkovci potekalo občinsko in področno šolsko prvenstvo v odbojki na mivki. Na tekmovanju so zelo uspešno nastopili tudi naši učenci, saj so deklice ugnale vse svoje nasprotnice in tako ponovno postale občinske šolske prvakinje, fantje pa so osvojili 3. mesto.

DEKLICE OBČINSKO PRVENSTVO – RAZVRSTITEV:

1. MESTO: OŠ Franceta Prešerna Maribor
2. MESTO: OŠ Tabor 1 Maribor
3. MESTO: OŠ Franca Rozmana Staneta

Po končanem tekmovanju in podelitvi priznanj, je takoj sledilo področno prvenstvo. Po zmagi v polfinalu proti OŠ Selnica ob Dravi, so v finalu igrale proti starim znankam OŠ Dušana Flisa Hoče. Prvi set so prepričljivo dobile, a zatem so žal tekmo izgubile z rezultatom 2:1 in tako osvojile 2. mesto. Prejele so kolajne in lep pokal ter se s tem rezultatom uvrstile na DRŽAVNO PRVENSTVO!

Za OŠ FRANCETA PREŠERNA so igrale: IRINA NEŽIĆ in DŽANA IBRIĆ (9. A), DELILA TRGALOVIĆ in EMINA SMAJIĆ (9. B) ter REBEKA KOTAR, učenka 9. C.

DEČKI OBČINSKO PRVENSTVO – RAZVRSTITEV:

1. MESTO: OŠ Prežihovega Voranca Maribor
2. MESTO: OŠ Bojana Ilicha Maribor
3. MESTO: OŠ Franceta Prešerna Maribor

Za OŠ FRANCETA PREŠERNA so igrali: MAJ ŠKORC in TJAŽ ORNIK (9. A), NIKO MILIČEVIĆ (9. C) ter ALJAŽ POLC (9. D).

DRŽAVNO PRVENSTVO V ODBOJKI NA MIVKI

V ponedeljek, 2. 10. 2023, so se naše deklice udeležile še polfinala državnega šolskega prvenstva v odbojki na mivki. Sodelovale so na turnirju osmih ekip na OŠ Zreče. Žreb jih je uvrstil v zelo težko skupino, saj so igrale proti kasnejšim prvakinjam OŠ Franja Goloba Prevalje in na koncu tretje uvrščeni OŠ Braslovče. Obe tekmi so izgubile, a so bile prikazale zelo dobro igro in bile povsem enakovredne tekmice.

Ob teh odličnih rezultatih vsem našim učencem ISKRENO ČESTITAMO!

Oglejte si tudi nekaj utrinkov iz omenjenih tekmovanj.

Zapisal mentor Branko Koražija

Maribor, 6. 10. 2023

Dostopnost