PRIHOD BAKLE MIRU

Bakla, ki je v Maribor prispela iz mesta Rim, je simbol miru in sodelovanja. V našem mestu smo jo sprejeli v začetku meseca, in sicer v sklopu prihajajočega Olimpijskega festivala evropske mladine 2023. Le-ta se bo v našem mestu odvijal od 23. do 29. julija 2023. Športniki iz 48. držav se bodo skupaj z obiskovalci združili v dogodku, ki krepi vrednote poštene igre, prijateljstva in strpnosti. Športni program bodo popestrili številni atraktivni spremljevalni dogodki.

Mladi športniki med 14. in 18. letom bodo tekmovali v številnih športih – vse od plavanja, juda, tenisa, odbojke, športne gimnastike, atletike, kolesarstva in rokometa ter prvič tudi rolkanja, gorskega kolesarjenja in košarke 3×3.

Tudi med našimi učenci je veliko športnikov, zato smo bili navdušeni, ko smo izvedeli, da se bo v torek, 13. junija 2023, bakla miru ustavila prav na našem novem šolskem igrišču.

Učencem je najprej nekaj uvodnih misli povedala devetošolka Lana, nato pa je goste med nami pozdravil g. ravnatelj. Sledila je predstavitev koreografije, ki so jo člani plesnega krožka zaplesali ob himni OFEM-a. Nato so trije devetošolci, sicer uspešni športniki, sprejeli baklo in z njo tekli simbolični krog okoli igrišča. Sledilo je fotografiranje s Foksijem in predaja izdelka naše učenke.

Foksi in njegovi spremljevalci so se nato poslovili. Bakla miru je med nas prinesla nekaj olimpijskega duha in nas navdušila za ogled katerega izmed prihajajočih športnih tekmovanj.

Zapisala: Aleksandra Gorjup

Dostopnost