ŠOLA V NARAVI, 7. RAZREDI, dom Emavs, Zgornje Gorje – PETEK

In smo dočakali še zadnje jutro v Šoli v naravi. Po zajtrku smo razglasili zmagovalce v turnirjih. Skupine so bile tvorjene naključno med oddelki. Pri nogometnem turnirju so zmagali dečki, ki so se preimenovali v Zeleno papriko, drugo mesto je pripadalo Smrkcem. V odbojki so zmagale Sončnice, drugo mesto je pripadalo Queens – icam.

V Eksatlonu so se med seboj pomerili razredi. Zmago je z veliko prednostjo odnesel oddelek 7. a razreda.

Čez celoten teden pa smo učiteljice spremljale in vrednotile različne stvari. Ocenjevale smo sobe in vedenje v jedilnici, vsak večer smo brale dnevnike, pregledovale smo ilustracije od prebranih bajk in pravilnost rešenih matematičnih učnih listov. Ko smo seštele vse točke so se pri celotedenskem vrednotenju najbolj izkazale deklice iz 7.b razreda. Po razglasitvi zmagovalcev smo se odpravili v Gorjanski dom, na razstavo gob. Letos razstavljajo 420 različnih vrst, katere je nabralo 8 – 10 ljudi. Večina gob je iz okoliških gozdov. Kmalu smo se vrnili v dom Emavs, spakirali kovčke in na prekrasnem dvorišču počakali na prihod avtobusa. Čakal nas je še postanek v Ljubljani, kjer smo potešili lakoto v McDonaldsu.

Teden v Šoli v naravi je minil zelo hitro. Ker nam je vreme postreglo z obilo sonca, smo veliko časa  preživeli v čudoviti naravi. Imeli smo veliko časa za medsebojno spoznavanje, povezovanje in učenje. Verjamem, da ima vsak vsaj en trenutek, ki mu prikliče nasmeh na obraz.

Pripravila: Anastazija Tacer Banaj

Dostopnost