ŠOLA V NARAVI, 7. RAZREDI, dom Emavs, Zgornje Gorje – TOREK

Dan smo pričeli z zajtrkom in nadaljevali z različnimi delavnicami. Dopoldan smo si po skupinah ogledali bližnjo kmetijo Vrt okusov, kjer so učenci hranili kokoši, pobirali jajca in po želji lahko pestovali kokoši. Sprehodili so se po vrtu, ugotavljali kaj raste na posameznih gredah in pokušali povrtnine. Navdušeni nad življenjem na kmetiji smo se skozi vas odpravili nazaj do nastanitve, vmes pa smo opazovali značilne alpske hiše.  Druge skupine so med tem časom v mislih odpotovale v Sredozemlje, saj so brali grške bajke in ilustrirali na njihovo temo.

Sledilo je okusno kosilo, po tem pa vznemirljiv popoldan. Pot nas je vodila skozi več vasi do Vintgarja, ki nas je navdušil v vsej svoji lepoti. Bučanje reke Radovne in njena modro zelena voda, ni nikogar pustila ravnodušnega. Pot po leseno zbitih galerijah je bila nadvse razburljiva. Ob koncu soteske Vintgar se je slišalo bučanje slapa Šum, ki si pod nami utira pot proti reki Savi.

Nadaljevanje našega pohoda po Gorenjski je sledil po strmi gozdni poti do sv. Katarine, kjer smo imeli počitek in čas za igro. Uživali in sprostili smo se lahko ob čudovitem razgledu na ledeniško dolino, kjer se razprostirajo polja, travniki in se na strmi pečini bohoti Blejski grad.

Proti domu Emavs smo se vračali po pašnikih. Pot so nam prečkale krave, ovce in konji. Učenci so bili navdušeni nad tem, da so bili v popolnoma neokrnjeni naravi.

V domu smo večer preživeli po že ustaljenem urniku. Po večerji je sledilo pisanje dnevnika in tuširanje ter počitek.

Zapisala: Jasna Šilak

Dostopnost