Obisk rajonskega policista pri prvošolcih – g. Rok Novak

V torek, 8. oktobra 2024, je našo šolo obiskal rajonski policist, g. Rok Novak, ki je izvedel poučno srečanje z vsemi prvošolci. Njegov obisk, ki ga je za nas organizirala svetovalna delavka Pia Samec, je bil namenjen ozaveščanju o prometni varnosti, pri čemer je učencem na jasen in otrokom prijazen način predstavil ključna pravila varnega ravnanja v prometu.

Policist se je najprej srečal z učenci 1. C ob 9:30, nato ob 10:00 z učenci 1. A, in ob 10:30 še z učenci 1. B. V vsakem razredu je potekal zanimiv pogovor o tem, kako pomembno je biti pozoren v prometu, kako pravilno prečkati prehod za pešce ter kaj pomenijo osnovni prometni znaki.

Srečanje se je nadaljevalo tudi zunaj šole, kjer je g. Novak skupaj z otroki na praktičen način prikazal varno prečkanje ceste. Učenci so imeli priložnost aktivno sodelovati, kar jim je pomagalo, da so bolje razumeli prometna pravila in njihovo uporabo v vsakdanjem življenju.

Obisk je bil zelo uspešen, učenci pa so se vrnili v učilnice z novo pridobljenim znanjem in večjo samozavestjo glede varnosti v prometu.

Anja M. Nedeljko

Dostopnost