Imenitni dosežki mladih raziskovalcev (MNM 2023)

V okviru projekta »Mladi za napredek Maribora«, ki ga organizira ZPM Maribor, so učenci naše šole (od 7. – 9. razreda) v letošnjem šolskem letu pripravili 6 raziskovalnih nalog.
Učenke Julija Bevc, Ajda Cizl in Tina Zavec Stojanović, ki v projektu sodelujejo že tretje leto, so tudi letos osvojile zlato priznanje. Njihova raziskovalna naloga z naslovom Lectarstvo, medičarstvo in svečarstvo v Mariboru in drugih slovenskih krajih je prejela nagrado Zveze prijateljev mladine Maribor za najboljšo raziskovalno nalogo, učenke pa so prejele nagrado ZPM Maribor, nagrado »presenečenje« (nagradni izlet) in tudi posebno priznanje, ker so v projektu sodelovale tri leta. Učenke so osvojile vse, kar je sploh mogoče in so letos dobesedno zažarele. Uvrstile so se v drugi krog državnega srečanja, ki bo potekalo v ponedeljek, 15. maja 2023 v Murski Soboti.
Srebrna priznanja so s svojimi raziskovalnimi nalogi osvojili učenci Vid Ivetić, Jure Korošec in Mark Počkaj Majninger, bronasta priznanja pa učenke Pia Colnarič, Eva Prapotnik in Katarina Kotnik.
Na državno srečanje so se uvrstile še tri raziskovalne naloge. Naloga z naslovom Mačja čutila (Pia Colnarič, Eva Prapotnik) je v prvem krogu državnega srečanja prejela bronasto priznanje na državnem srečanju, raziskovalni nalogi Finančna pismenost devetošolcev v Podravski regiji (Vid Ivetić) in Skrivnosti jabolka (Mark Počkaj Majninger) pa sodelujeta tudi v drugem krogu državnega srečanja in se tako potegujeta za srebrno ali zlato priznanje.
V četrtek, 11. maja 2023 se bodo naši devetošolci s svojimi raziskovalnimi nalogami predstavili tudi v Centru eksperimentov Maribor. Že omenjeni raziskovalni nalogi, ki so jih pripravili mladi raziskovalci Julija, Ajda, Tina in Vid sta bili izbrani in povabljeni na predstavitev, kar je pohvala in potrditev uspešnega raziskovalnega dela.
Na uspehe naših mladih raziskovalcev smo zelo ponosni. Vsem mladim raziskovalcem in njihovim mentoricam naše iskrene čestitke!

Pripravila:
mag. Damijana Počkaj Horvat, koordinatorica raziskovalne dejavnosti na šoli

Dostopnost