PROJEKT KO-DI-RAM

S petkom 17.11.2023 smo zaključili še zadnje ure projekta KO-DI-RAM.

Projekt je bil sestavljen iz štirih učnih sklopov, ki so zajemali tekmovanje Bober, tekmovanje Pišek, sklop varnost na spletu ter vpogled v svet elektrotehnike z Arduinom.

V osmih srečanjih smo z učence tako razvijali raznorazne računalniške veščine, v odmorih našim težkim delom pa smo se tudi malce pozabavali in praznovali.

Zelo vesela sem, da so se učenci projekta udeležili v tako velikem številu. Prav tako sem hvaležna za pomoč mojih vestnih asistentk Marije Mitrović in Emanuele Mohorko.

Hvala vsem, da ste te dolge dni, naredili nekoliko manj naporne!

Zapisala Katja Krecenbaher Mernik

 

Nekaj komentarjev, ki so jih zapisali učenci….

Irina Nežić pravi…

Projekt KO-DI-RAM je bil zelo fajn. Vsajo srečanje je prinašalo novo znanje, izkušnje in vesele trenutke. Od praznovanj obeh rojstnih dni učiteljic do različnih iger. Prav zabaven pa mi je bil Pišek. Upam, da bo naslednje leto potekal ta projekt še enkrat, četudi sem že 9. razred, si želim, da se vsako leto vse več učencev zaveda pomembnosti UI in računalniških zmožnosti. Hkrati pa mislim, da z učiteljico Katjo Krecenbaher Mernik vsak napreduje in se nauči nekaj novega. Veseli me, da se takšni projekti izvajajo na naši šoli in da se skozi zabavo naučimo veliko novega.

Andrian Zeća pravi…

Na kodiram sem se počutil lepo, saj me zanimajo takšne naloge. Rad bi se spet udeležil projekta KO-DI-RAM.

Luka Lešnik pravi…

Na projektu mi je bilo všeč tekmovanje Bober, tekmovanje Pišek, pogovarjanje o virusih in o zgradbi računalnika. Naslednje leto bi se projekta ponovno udeležil. Izboljšal pa ne bi ničesar, saj je bilo super.

Jovana Perić pravi…

Projekt se mi je zdel zelo vredu in fajn. Skupina se mi je tudi zdela super. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo delali tekmovanje Bober in kodirali Piška. Projekta bi se še enkrat definitivno udeležila.

Armin Abdić pravi…

Pri projektu mi je bilo všeč sestavljanje računalnika in informacije, ki smo jih spoznali ob odprtem računalniku. Pri projektu KO-DI-RAM mi je bilo lepo, smešno in zanimivo! 😊

Mia Prebil pravi…

Na projektu KO-DI-RAM mi je bilo zelo všeč. Reševali smo zelo zanimive in včasih zapletene naloge. Zelo mi je bila všeč učiteljica Katja, ki je vodila projekt! Ob ponedeljkih mi je bil tako dolg pouk zelo naporen, ampak mi je bilo fajn, zanimivo in poučno.

Brina Dragan sporoča…

Projekt KO-DI-RAM mi je bil zelo všeč in še poleg tega sem se veliko naučila. V projektu sem zelo uživala. Spremenila ne bi nič, saj je bilo zelo poučno, če tudi sem že vedela kaj, sem poleg še ponovila. Seveda bi se spet prijavila na projekt.

Gabriel Boršič pravi…

Program KO-DI-RAM mi je bil zelo všeč. Rad bi se udeležil tega tečaja tudi naslednje leto. Zelo imam rad računalnike in programiranje.

Liam Baumhakl Koprivec pravi…

Na projektu je bilo zanimivo in poučno. Na njem sem se bolje naučil uporabljati tehnologijo. Ta projekt je bil koristen v vsakodnevnem življenju. Najbolj mi je bilo zanimivo programiranje.

Rouyang Zhang pravi…

Najbolj mi je bilo všeč, da sem se naučila nekaj novega. Reševanje nalog Bober je bilo zelo zanimivo. Pouk ni bil dolgočasen in imeli smo super učiteljico.

Yang Chen pravi…

Bilo je zelo zanimivo, lahko bi bile naloge lažje. Učiteljica je bila zanimiva. Pišek je bil boljši od Bobra. Super je bilo to, da smo pogledali zgradbo računalnika.

Zala Kraser Rotman pravi…

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo programirali elektrotehniko. Spremenila bi, da ne bi bilo toliko programiranja Piška. Zelo je bilo zanimivo, ker smo se veliko naučili. Učiteljica je zakon!

Jakob Bergauer pravi…

Na projektu KO-DI-RAM sem se zelo zabaval. Spoznal sem potopljeni del ledene gore imenovane računalništvo. Spoznal sem veliko novih prijetnih ljudi. Želim si, da bi se takšni projekti še kdaj ponovili. Želim si tudi, da bi bilo več srečanj. Na tem projektu sem se zelo zainteresiral za programiranje. Hvala za zanimivo, zabavno in poučno pot po računalništvu!

Dostopnost